BSO de Otter

Iedereen is welkom! De Otter biedt opvang aan kinderen van 4 t/m 12 jaar in Nieuweroord en omgeving. Wij helpen graag mee om hun talent te ontdekken en tevens bieden wij de kinderen een gezellige plek in een  veilige omgeving met leuke activiteiten. Wij stimuleren kinderen in hun ontwikkeling, maar bij ons kan iedereen lekker ravotten op het prachtige speelplein of lekker voetballen op kunstgras. Tevens kan het kind zich even terugtrekken in leeshoekje.

 • Plezier maken
 • Spelen & bewegen
 • Lekker en gezond eten
 • Knutselen
hand-drawn-arrow-pink-min.png

BIj Amfiera staan we voor

 • Jezelf kunnen zijn in een veilige omgeving
 • Maandelijkse actviteiten zoals een Sportmiddag
 • Elke dag vers fruit
 • Lekker veel buiten spelen
 • Vertrouwd geizcht

Welkom bij BSO de Otter

Amfiera BSO de Otter

Hoogeveensche Vaart 34
7912 TB Nieuweroord

LRK-Nummer 339723282

Al overtuigt en heb je opvang nodig? Meld je dan gelijk aan!

Aanmelden

Uiteraard voldoet onze locatie aan de eisen van de Wet Kinderopvang en Wet IKK

Jaarlijkse controle GGD

Amfiera staat in het LRK en daarom ontroleert een GGD-inspecteur ieder jaar of wij aan de landelijke kwaliteitseisen voldoen. De GGD-inspecteur komt langs zonder dat eerst te melden en controleert onder meer op onze:

 • pedagogische praktijk
 • beroepskracht-kindratio
 • groepsgrootte
 • beroepskwalificaties
 • verklaringen omtrent gedrag (VOG)
 • Koppelingen in het personenregister

Kwaliteitszorg bij Amfiera

Bij de kwaliteitszorg van Amfiera werken wij constant en doelgericht aan kwaliteitsverbetering van de opvang. In de 'Wet kinderopvang staan tevens de wettelijke richtlijnen, waarin de minimum eisen worden gesteld aan de kwaliteit van de opvang. Hieronder staan de belangrijkste documenten van BSO de Otter

De eerste keer

Voor veel kinderen is het best spannend om naar de BSO te gaan, zeker in het begin. Een andere omgeving. Het is onze taak om kinderen een veilig gevoel te geven. Kinderen zijn immers van onschatbare waarde.

De locatie

Bij Amfiera wordt jouw kind opgevangen in een omgeving die zowel veiligheid als geborgenheid biedt; een omgeving waar jouw kind zich op eigen wijze en eigen tempo kan ontplooien. Voor oudere kinderen is het spelen met vriendjes belangrijker dan een vaste groep, vaste ruimtes en een vast dagritme. Ouderen kinderen kunnen heel goed hun vrije tijd zelf invullen, ontplooien en eigen initiatieven nemen. Wij willen dat de bso als plezierig wordt ervaren voor zowel een 4 jarige als voor een kind van 7 jaar of ouder.

Meer dan alleen opvang bieden

Opvang in een huiselijke sfeer en lekker ontspannen na schooltijd. Wij hebben aandacht voor de wensen van de kinderen. Hulp bij huiswerkbegeleiding en bieden we altijd een luistert oor. Wij noemen dat ontzorgen!

Voor je een beslissing neemt, wil je natuurlijk weten wat kinderopvang bij ons kost.

Je kunt bij Amfiera kiezen uit verschillende opvangpakketten. Staat jouw pakket er niet tussen, neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

De Otter

Waar staat de Otter voor? De Bosuil staat voor: avontuurlijk, wijsheid en doorzettingsvermogen. Ons logo heeft een warme persoonlijkheid en nodigt enthousiaste kinderen uit, om te komen spelen.

Bij Amfiera kun je kies je voor:

Wij vinden dat de natuur van grote waarde is voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Contact met natuur draagt ook bij aan verantwoordelijkheidsbesef voor natuur en milieu. Onze BSO deelt mede haar visie vanuit de gedachte met de natuur. Waarom nou een (groene) BSO? Tweederde van de Nederlandse kinderen groeit op in een stedelijke omgeving en Kinderen die opgroeien in een stedelijke omgeving hebben meer kans op psychische problemen, zoals paniekaanvallen en depressie. Kinderen die opgroeien in een groene omgeving hebben minder kans op obesitas, diabetes II en astma. In een dorp met veel groen moet een BSO daar juist voordeel uit halen, althans dat proberen wij. Een prachtig schoolplein met verschillende speeltoestellen en een mooi voetbalveld van kunstgras.
Voor ieder wat wils.

Amfiera biedt afwisselende activiteitenprogramma. Zo is er bij elke vestiging maandelijks een sportmiddag met een sportdocent. Dagelijks zijn kinderen bezig met sport, spel, creativiteit, muziek en dans, dieren en educatie. Ze kunnen zelf bewust kiezen voor een actieve of juist ontspannende bezigheid.

Meedoen is niet verplicht!

Het is overigens helemaal niet verplicht om een activiteit te kiezen. Als kinderen liever vrij willen spelen op het schoolplein of willen voetballen op het kunstgras, of rustig een boekje willen lezen in de bieb, is dat geen enkel probleem.

Wil jij je verkleden als prinses of als stoere brandweerman? Of toch liever dansen op de muziek of relaxen in de leeshoek of toch op je gemak een boekje lezen uit de bieb? Wat dacht je van knutselen of spelen met diverse materialen. Bij ons is niks te gek! Nou ja, bijna dan.

Lekker ravotten op het schoolplein en onbeperkt gebruik maken van de speeltoestellen of heerlijk potje voetbal op het gras. Wij houden er rekening mee dat oudere kinderen zich ook kunnen vermaken.

Bij Amfiera kun je kiezen uit verschillende pakketten voor buitenschoolse opvang.
Van structurele kinderopvang het hele jaar door, tot incidentele opvang in onvoorziene situaties.
De keuze is héél ruim en er is altijd wel een contract dat goed past bij jouw wensen.

Amfiera brengt de kinderen met eigen vervoer. Je betaalt uiteraard geen extra kosten voor vervoer van of naar de BSO. Is het kind 8 jaar of ouder en kan zij/hij zelfstandig naar school, dan mag zij/hij ook zonder begeleiding naar de BSO. Je moet daar uiteraard wel schriftelijk toestemming voor geven.

Kinderen in de kinderopvang zijn kwetsbaar. Zeker jonge kinderen die zich nog niet verbaal kunnen uiten. Wij worden jaarlijks gecontroleerd door de GGD of wij wel aan de ‘wettelijke eisen voldoen’ zie hier onder ons inspectierapport

Veel buitenruimte

Onze locaties hebben veel buitenruimte op het schoolplein en lekker  dichtbij een bosrijke omgeving. Lekker voetballen of vele uren speelplezier op de speeltoestellen of je eigen groenten zien groeien in de moestuin.

Veiligheid altijd centraal

Voor veel kinderen is het best spannend om naar de BSO te gaan, zeker in het begin. Een andere omgeving. Het is onze taak om kinderen een veilig gevoel te geven. Kinderen zijn immers van onschatbare waarde.

 

Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van het inkomen van beide ouders. Je ontvangt de toeslag via de Belastingdienst. Kijk voor meer informatie en het maken van een proefberekening op de website van de Belastingdienst.

Flexibel

We vinden dat kinderopvang flexibel hoort te zijn. Daarom hebben we een aantal pakketten samengesteld die bij de meeste ouders passen. Staat jouw pakket er niet tussen? Uiteraard kunnen we in overleg jou een passend pakket aanbieden