Onze visie

De visie van Amfiera

Samen groeien

Kinderen zien en helpen groeien; daarop is het bestaansrecht van Amfiera gestoeld. Wij zijn een jonge organisatie op het gebied van kinderopvang. Wij willen een  bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen; vanuit het principe dat kinderen goed zijn zoals ze zijn. Voor een mooie samenleving, waarin zorg en respect in de leefomgeving van het kind centraal staat.

Wij werken vanuit een positief kindbeeld en wij willen met onze visie ervoor zorgen, dat ieder kind mag groeien richting de beste versie van zichzelf. Op zoek gaan naar de beste balans; voor zowel kinderen als voor onze medewerkers

Kinderen zijn nieuwsgierig, willen ontdekken en nieuwe ervaringen opdoen. Ze hebben unieke kwaliteiten en daarom zijn er veel mogelijkheden. Wij zien ieder kind als een bron van inspiratie, vol nieuwe en creatieve ideeën. Deze ideeën willen wij zo veel mogelijk de ruimte geven. Een kind dat immers lekker in zijn vel zit en met hoge betrokkenheid actief is, ontwikkelt zich eenmaal beter.

  • Positieve eigenschappen

    Wij leren de kinderen om hun eigen positieve eigenschappen in te laten zien.

  • Positief zelfbeeld

    Een positief en sterk zelfbeeld heeft veel invloed op een kinderleven. Het blijkt dat kinderen met eigenwaarde zich beter ontwikkelen, zorgelozer en gelukkiger zijn

  • Ieder kind is uniek

    Ieder kind wil waardering om wie het is. Kinderen mogen zich bij ons uniek voelen. Wij zeggen: je hoeft niet mee te hollen met de massa, maar het is mogelijk om zelf een voorbeeld zijn.