De visie van Amfiera

Samen groeien

Kinderen zien en helpen groeien in een veilige omgeving dichtbij huis; daarop is het bestaansrecht van Amfiera gestoeld. Wij zijn een jonge organisatie op het gebied van kinderopvang. Wij willen een  bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen; vanuit het principe dat kinderen goed zijn zoals ze zijn. Voor een mooie samenleving, waarin zorg en respect in de leefomgeving van het kind centraal staat.

 

Wij werken vanuit een positief kindbeeld.

Wij willen met onze visie ervoor zorgen, dat ieder kind mag groeien richting de beste versie van zichzelf. Op zoek gaan naar de beste balans; voor zowel kinderen als voor onze medewerkers Kinderen zijn nieuwsgierig, willen ontdekken en nieuwe ervaringen opdoen. Ze hebben unieke kwaliteiten en daarom zijn er veel mogelijkheden. Wij zien ieder kind als een bron van inspiratie, vol nieuwe en creatieve ideeën. Deze ideeën willen wij zo veel mogelijk de ruimte geven. Een kind dat immers lekker in zijn vel zit en met hoge betrokkenheid actief is, ontwikkelt zich eenmaal beter.

 

De Reggio Emilia pedagogiek

De visie van Reggio Emilia wordt wel eens de pedagogiek van het luisteren genoemd. In de visie van Reggio Emilia worden kinderen geboren met veel mogelijkheden, talenten en zijn kinderen sociaal, sterk en creatief. Kinderen zijn van nature onderzoekers en zowel leergierig en nieuwsgierig. De pedagogische medewerkers bij Amfiera zorgen er voor, dat het kind dingen de kans krijgt om zelf te ontdekken en te leren. In de praktijk nemen wij als uitgangspunt dat veel kennis en vaardigheden al in het kind zitten en dit spelenderwijs naar voren komt en de ontwikkeling wordt gestimuleerd.
Tevens zijn onze locaties zo aangepast, dat de materialen ‘als onderdeel van de 3 pedagogen’ op de kinderen zijn aangepast.

Scroll naar boven