Veelgestelde vragen

Aanmelding

Als je hebt aangemeld via onze website, dan De locatiemanager neemt dan contact met je op.  Jouw wensen worden besproken en je kan eventueel een afspraak maken voor een rondleiding. Als alles duidelijk is, dan sturen we je zo snel mogelijk de plaatsingsovereenkomst digitaal naar jou toe.

Voordat jouw kind naar onze bso gaat, vind er een intakegesprek plaats. Ongeveer 2 weken voordat jouw kind naar de BSO gaat wordt je opgebeld voor dit gesprek. Tijdens het gesprek wordt er kennis gemaakt met de BSO en je mag altijd de locatie komen bekijken. We vertellen dan wat over de dagindeling, onze regels, wat je van de pedagogisch medewerkers kunt verwachten en andere zaken. Je hebt altijd de mogelijkheid om je vragen te stellen (zie onze checklist)

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen op de groep. Een rondleiding duurt ongeveer een half uur. Wij laten je graag de locatie en groep(en) zien, zodat je er een gevoel krijgt hoe wij werken. Ook nemen wij de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

Wij doen onze uiterste best om je direct een plek te bieden. Is er toch geen plek op de dagen of locatie naar keuze, dan proberen we altijd een alternatief te bieden.

Natuurlijk ben je altijd welkom bij Amfiera, maar er moet dan wel een plekje vrij zijn in de groep. Is er toch geen plek vrij op de gewenste dagen of de locatie, dan bellen we je om de andere opties te bespreken. Zodra er een plek vrij komt, laten wij je dit meteen weten!

Tijdens het intakegesprek bespreken we wat voor jouw kind de beste manier is om te wennen. Je komt eerst samen kennismaken met de pedagogisch medewerkers en de andere kinderen op de groep. Daarna kan je kind een paar keer enkele uurtjes meedraaien om langzaam te wennen.  De kinderen vinden al snel vriendjes om mee te knutselen, de moestuin te ontdekken of even te spelen. Natuurlijk kan dat even spannend zijn en onze pedagogisch medewerkers maken tijd om je kind extra te observeren, te laten wennen aan de sfeer bij ons op de groep.

Een tweede of volgend kind schrijf je altijd apart in. Elk kind krijgt bij de aanmelding een ‘eigen’ plaatsingsovereenkomst.

Praktische zaken

Je kunt ons elke dag van de maand laten weten dat je wilt stoppen met de kinderopvang. De opzegtermijn is 1 kalender maand. Ook bij een vermindering van de opvang geldt deze opzegtermijn.

Het 40 weken pakket bestaat uit opvang tijdens 40 schoolweken. Tijdens de schoolvakanties gaat je kind niet naar de opvang.

Het 48-wekenpakket bestaat uit opvang tijdens 40 schoolweken én opvang tijdens 8 vakantieweken. Je kind gaat dan 4 weken per jaar niet naar de opvang.

Het 52 weken pakket bestaat uit opvang voor het hele jaar. Zo kan je kind het het gehele jaar door naar de opvang met uitzondering van de erkende feest-sluitingsdagen.

Het vakantiepakket is handig als je alleen opvang nodig hebt tijdens de schoolvakanties (12 weken per jaar)

Je kunt er ook voor kiezen om tijdens de 40 schoolweken alleen voorschoolse opvang (vso) of naschoolse opvang (nso) af te nemen

Passen de pakketten hierboven niet helemaal bij je, kies dan voor Flex!

Hoe dat eruit ziet, verschilt per persoon, locatie en soort opvang. Neem contact op met ons op, om je wensen te bespreken en samen tot een oplossing te komen die het beste bij jou past.

Dat is onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Zo vragen wij je om je kind via het ouderportaal tijdig af te meldenm als je een keer geen gebruik maakt van de opvang. Je bouwt dan tegoed op, dat je op een ander moment kunt inzetten, mits we die dag natuurlijk een plekje vrij hebben.

Je leest alles over het afmelden van de opvangdag en over het ruilen van een dag in onze aanvullende algemene voorwaarden.

Scroll naar boven